Torta Binca

 

Pa je spet tu. Ta jutranja dobrodelna kava v službi, ki meni pač ni namenjena, saj jo vsako leto zamudim. A pred mesecem dni sem se prav nasmehnila, ko sem videla da tudi naše podjetje sodeluje. O to bom pekla, sem si mislila, in si dvignila kuhinjski ego ko bodo ostali kupovali moje mojstrovine. Zame ego, za dobrodelne namene pa 'dinarčki'. Volk sit in koza bogata, ali tako nekako. Vse dokler se mi ni kuhinjski svet sesul. Dve leti na poti me nista pripravili na tale naval virusov, ki me je pustil s paraliziranimi brbončicami skozi cel teden.

In sedaj je tu, ta nesrečni petek v službi, ko moj ego trpi toliko, da sem pokupila vse osamljene kolačke od svojih sodelavcev. No koza je vseeno bogata, samo moj volčji ego ni sit. Še več! Strada toliko, da bo kmalu izgledal bolj suh kot manekenke na modnih pistah. Ga je treba malce podkrepiti in to kmalu.

Da bogi volkec ne bo predolgo stradal, je poskrbela prijateljica z svojim skrbno načrtovanim prihodom na svet pred 30 in nekaj leti. A trenutno ima vojno z ogljikovimi hidrati, tako da standardna torta ne pride v poštev. Čeprav si na tiho želim biti priča ob takšnem hudem ženskem pretepu. Standardna torta v levem kotu našega ringa in v desnem naša Binca. Katera bi zmagala? Z desnim udarcem, Binca udari in torto odnese v rob ringa ter na tla. Binci pa na masleni kremi spodrsne in pade na tortni biskvit, ki jo obvaruje pred hudimi poškodbami.

Kdo pa dandanes še želi nekaj normalnega, če pa lahko dobiš nekaj drugačnega. Pa sem dobila nov izziv. Torta s čim manj ogljikovih hidratov ampak vseeno s čokolado.

Nekako so moji možgani kuhali v smislu:

»Kaj, če bi svoj sladoledni recept priredila v tortico?

A najprej potrebujem obkljukati naslednje točke:

                Ali ima rada čokolado? Itak!

                Ali ima rada banane? Če se prav spomnim ima rada bananino nutelino torto!

OOO čaki, čaki. Saj res! Obsedenka z nutello je!

Kaj če menjam lešnike namesto mandljeve baze, da dobi tortica nekakšen nutelin priokus?

Po vrhu pa naredim 'strjenko' iz avokada, banane in čokolade?«

Seznam sestavin je kaj kmalu pristal v elektronskem nabiralniku mojega dragega, ki je pridno nakupil vse potrebno. Jaz pa sem v soboto zjutraj zavihala pižamo in se spravila v še vedno sposojeno kuhinjo.

Pred deseto uro zjutraj, je bila torta že pod aluminijasto folijo ter v hladilniku. Jaz pa sem se odpravila vasovat vse do naslednjega popoldneva. Ob prihodu pa sem obod odprla in pričakovala da se bo vse skupaj sesedlo, a glej ga zlomka torta je bila pokonci. S petimi minutami viška, sem nadrobila mlete lešnike, ribano čokolado ter še pest celih lešnikov na torto, pogladila ob strani z lopatico in TADA! Tortica je bila pripravljena na poizkušnjo.

Okus je bil sicer malce bolj čokoladen kot nutellin, tako da v prihodnje bom verjetno dodala še malenkost več lešnikov. Z končnim izdelkom sem bila navdušena, jedci pa se tudi niso prav nič pritoževali nad nesladkano tortico.

Stric gugl pa je potrdil, da je tale tortica več kot prepolovila količino OH. Binca pa je s to tortico sklenila premirje.